You are here:

Staalbouwdag 2021

28/09/2021

Maandag 11 oktober a.s. is Staalbouwdag 2021. Na een volledig online uitvoering in coronajaar 2020 kunt u het kennis- en netwerkevent voor de Nederlandse (staal)bouw dit jaar weer ‘in levenden lijve’ op locatie beleven.
 
Vanaf 12:00 uur ’s middags gaat Theater Amsterdam voor u open om kennis(sen) te maken in het opdrachtgeven, ontwerpen en bouwen met staal. Onder het motto Gefascineerd door Staal (‘Gevaccineerd door Staal’ is toch wat te indringend) biedt Bouwen met Staal u een gevarieerd programma met:
 

 • de vakexpo met de nieuwste dan wel vernieuwende producten en diensten van uiteenlopende bedrijven en instellingen en
 • het kenniscongres over wetenswaardige ontwikkelingen en trends in marktgebieden en toepassingsaspecten van staal in de bouw.

Thema's

Tijdens het congres spreken professionals uit de Nederlandse bouw en verwante sectoren zich uit over:

 • Infrastructuur: duurzaam vernieuwen.
  Veel oudere, vroeg-naoorlogse verkeersbruggen staan op de nominatie om gerenoveerd of vervangen te worden. Hoe kijken we aan tegen deze grootschalige vernieuwingsopgave? En hoe pakken we dat ’t meest doeltreffend, efficiënt en milieuvriendelijk aan?
 • Constructieve veiligheid: goed geregeld?
  Met een APK voor publieksgebouwen en een aanstaande NTA voor keuring constructieve veiligheid is de laatste tijd veel geregeld voor het borgen van de constructieve veiligheid van gebouwen in de gebruiksfase. Wat kunnen opdrachtgevers, architecten, constructeurs, bouwers hieraan bijdragen? En wat valt er nog verder te verbeteren aan de constructieve veiligheid bij ontwerp en uitvoering?
 • Duurzaam bouwen: groen bouwen met staal.
  In 2050 moet Nederland 100% CO2-neutraal en 100% circulair zijn. En in 2030 moeten daartoe al flinke tussenstappen zijn gezet. Om dat ook voor het bouwen met staal voor elkaar te krijgen, gaan alle schakels in de staalbouwketen, verenigd in Bouwen met Staal, samen werken aan een Staalbouwakkoord. Welke doelen en ambities komen in deze branchebrede roadmap te staan? Wat worden de grote uitdagingen? En wat is er nu al bereikt om emissies, hinder en inzet van primaire grondstoffen te reduceren?

Voor meer informatie en het programma van de dag kan je kijken op de website van de Staalbouwdag. 

Registratie

Kennis(sen) maken op de Staalbouwdag kost niets. Toegang tot de Staalbouwdag is gratis ná aanmelden op de website van Bouwen met Staal. Direct aanmelden? Gebruik dan deze link.

Partners